Fitness-salaisuudet, jotka parantavat tennispeliäsi!

 

 

Kuten muutkin urheilulajit, ihmiset viettävät lukemattomia tunteja harjoittelemalla tekniikkaa yrittäen parantaa peliään. Useimmat ihmiset eivät ole tietoisia siitä, että heidän todellista potentiaaliaan menestyä vaikeuttaa se, mitä usein kutsutaan lihasten epätasapainoksi. Lihasten epätasapainot ovat posturaalisia puutteita, jotka aiheuttavat viallisia liikekuvioita, epämukavuutta tai jopa kipua tenniksen aikana.

Kun yksi lihasryhmä on tiukka ja lyhentynyt, vastapuolen lihasryhmä heikkenee ja piteni luoden posturaalisen epätasapainon. Venyttämällä tiukkoja lihaksia ja vahvistamalla heikkoja pidentynevät lihakset pystymme korjaamaan posturaalisia puutteita ja suorittamaan todellisen potentiaalimme paljon vähemmällä loukkaantumistodennäköisyydellä.

Vapauta todellinen tennispelipotentiaalisi korjaamalla seuraavat yleiset posturaaliset puutteet.

Etupään asento

 • Etuosan niskalihakset (tiukat/lyhennetyt) – Venytä
 • Takakaulalihakset (heikot/pidentyneet) – Vahvista
 • Pyöristetty eteenpäin hartiat
 • Rintalihakset (tiukka/lyhennetty) – Venytys
 • Rhomboidin (yläkeän) lihakset (heikot/pidentyneet) – Vahvista
 • Etummaisen lantion kallistus
 • Illiopsoas (lonkan flexor) lihakset (tiukka/lyhennetty) – Venytys
 • Quadriceps (etureisi) lihakset (tiukka/lyhennetty) – Venyttää
 • Pakaralihakset (heikkous) – Vahvista

Ytimen vahvuus

Lihasten epätasapainon lisäksi ytimen vahvuudella on suuri merkitys tennispelin tehokkuudessa. Kehon ”ytimestä” käytetään usein nimitystä ”lumbo-lantion lonkkakompleksi”, joka koostuu lantionpohjan lihaksista ja sisävatsan lihaksista. Nämä lihakset vakauttavat selkärankaa monihässäärin toiminnallisten liikkeiden, kuten tenniksen, aikana.

Joitakin ytimen voimakkuusharjoituksia ovat:

 • Lattiasillat
 • Lankkuja
 • Sivu lankut
 • Resistanssin heilahtelut
 • Lääkepallon jätteet
 • Jne.

Vahva ydin yhdistettynä tasapainoiseen asentoon parantaa huomattavasti tenniksen suorituskykyä ja vähentää huomattavasti loukkaantumisen todennäköisyyttä.

Täydellinen Tennis-suorituskyvyn kunto-ohjelma koostuisi korjaavasta harjoitusohjelmasta (ryhtitasapaino), neuromuskulaarinen (nivelten stabilointi) ohjelmasta, ytimen stabilointiohjelmasta, lujuusohjelmasta ja teho-ohjelmasta.

Saatat pitää myös