WTA-mestaruuspäivitys

 

WTA Tourin mestaruusturnaus Istanbulissa Turkissa on sulkeutunut muutaman päivän ammattilaistenniksen jälkeen. Kaikki pelaajat tuottivat erittäin viihdyttävää tennistä tarjouksessa 6 miljoonan dollarin palkintorahastosta, mukaan lukien maailmanmestarit Serena Williams ja Maria Sharapova.

Kilpailijat jaettiin kahteen ryhmään, jotka edustivat Turkin lipun värejä. Punaiseen ryhmään kuuluivat Serena Williams, Agnieszka RadwaDska, Petra Kvitová ja Angelique Kerber. Valkoisen ryhmän muodostivat Victoria Azarenka, Li Na, Sara Errani ja Jelena Jankovic.

Williamsilla oli loistava alku ja tämä toiminnantäyteisen tenniksen putki jatkui koko turnauksen ajan. Hän oli ainoa kilpailija, joka ei hävinnyt yhtään ottelua Mestaruussarjassa. Serena ei kuitenkaan ollut ainoa pelaaja, joka osoitti hienoa tennistä. Entinen ykkösmestari Victoria Azarenka osoitti olevansa vankka suoritus Serena Williamsille taistelussa ykköstittelen saamiseksi vielä kerran.

WTA Tour championship sulkeutui 27.10.2019 Serena Williamsin lentäessä 1. sijalla kaksinpelin loppuun. Victoria Azarenka sijoittui toiseksi 4364 pisteellä Williamsin takana, mikä osoitti Serena Williamsin voiman yksittäisenä pelaajana.

Serena Williamin treenirutiini nostaa hänet naisten tennismaailman huipulle. Tenniksen pelaaminen usein kuten nämä maailmanmestarit voivat aiheuttaa vammoja. Kaksi kolmasosaa tennisvammoista johtuu liikakäytöstä ja toinen kolmannes traumaattisista urheiluvammoista tai akuuteista tapahtumista. Liikakäyttövammat vaikuttavat useimmiten hartioihin, ranteisiin ja kyynärpäihin.

Tennisvammojen tyypit

Urheiluvammat voidaan luokitella joko nivelvammoihin tai lihasvammoihin, jotka molemmat voivat haitata tennispelaajaa. Jokainen vammatyyppi voi vaihdella vakavuudeltaan; Tämä puolestaan voi vaikuttaa tarjotun hoidon tyyppiin ja toipumisajan pituuteen, ennen kuin hän pääsee takaisin tuomioistuimeen.

Yleisimpiä tennisvammoja ovat tenniskyynärpää ja nyrjähtäneet nilkat, esimerkiksi Justine Henin viimeiset 6 kuukautta. Nyrjähtänyt nilkka voi sulkea pelaajan pois muutamaksi päiväksi, kunnes tulehdus häviää, kun taas tenniskyynärpää voi kestää jopa kaksi vuotta toipua.

Tennis kyynärpää

Tenniksessä yleisin urheiluvamma tunnetaan nimellä ”tenniskyynärpää” ja se aiheuttaa kipua ja tulehdusta kyynärpäänivelen ulkopuolella ja voi olla kivulias ja vaikuttaa käsivarren liikkeeseen. Tämä voi laukaista ranteen lihasten liikakäytön. Koska ranne on lajin käytetyin lihas, se rasittuu, kun pallo vaikuttaa mailaan.

Yleensä tämä lihas vahvistuu, kun urheilua jatketaan; sekä säännöllinen lämmittelyrutiini. Tämä vähentää tenniskyynärpään kokemisen todennäköistä huppua. Huomion kiinnittäminen teknisiin komponentteihin, kuten pidon kokoon ja oikeaan tekniikkaan, voi myös auttaa ehkäisemään tätä tilaa.

Vaikka tenniskyynärpää voi kestää jopa kaksi vuotta, se on suurelta osin itserajoiteinen ja sen pitäisi parantua ajoissa levon kanssa. Tämä voi olla erittäin turhauttavaa tennispelaajalle, minkä vuoksi monet päättävät käyttää tenniskyynärpäätukea tilan hallitsemiseksi. Vaihtoehto urheilutuesta voi olla levätä kaksi vuotta, mikä ei ole täysin käytännöllistä.

Nilkan vammat

Nilkkanivelen stabiilisuus on hallinnassa nivelsidillä, jotka ovat kovia kudosnaujia. Niiden tarkoituksena on tukea niveltä painoa sovellettaessa ja liikkumisen aikana, ja niiden mahdolliset vauriot voivat heikentää liikkuvuutta. Olipa nyrjottelu tai rasitus tämä urheiluvamma voi vaikuttaa tennispelaajan peliin, varsinkin kun juoksunopeuksien vaihtelu muuttuu koko pelin ajan.

Se, missä määrin nivelside on vaurioitunut, määrää tarvittavan toipumisajan. Useimmat nyrjähtäneet nilkkavaivat voidaan hoitaa levolla. Keskivaikeat tai vaikeat tapaukset voivat kuitenkin vaatia jonkinlaista immobilisaatiota, kuten hammasrautoja tai kipsin. Tietyt vammat, jotka eivät toimi odotetussa ajassa, voivat vaatia leikkausta.

Nilkan urheiluvammojen ehkäisemiseksi on tärkeää käyttää tukevia urheilukenkiä, jotka ovat ominaisia jalkatyypillesi. Ihmisten, joiden jalat pronaatti tai joilla on matalat kaaret, tulisi valita kengät, jotka tarjoavat tukea sekä kengän etuosassa että kaaren alla. Kantapään ja kantapään (kengän takana) tulisi olla erittäin vakaa.

Saatat pitää myös